toolbar powered by Conduit

marți, 7 septembrie 2010

Folosesti Facebook? Atentie, poti lua note mai mici la examene

Studentii care folosesc Facebook-ul sau doar au deschis site-ul in timp ce invata obtin note mai mici la examene, comparativ cu cei care nu fac acest lucru, potrivit unui studiu citat de dailymail.co.uk. Creatorii considera
ca rezultatele acestui studiu infirma teoria conform careia creierul tinerilor poate stoca extrem de multe informatii si in acelasi timp ajuta la efectuarea unui numar mai mare de sarcini fata de un adult, noteaza Daily Mail.

Echipa condusa de profesorul Paul Kirschner a studiat comportamentul a 219 studenti cu varste cuprinse intre 19 si 54 de ani de la o universitate americana.

Studentii care nu folosesc Facebook au declarat ca petrec mai mult timp invatand. Astfel, ei studiaza cu pana la 88% mai mult timp in afara clasei, comparativ cu abonatii Facebook.

Totusi, trei sferturi dintre utilizatorii Facebook au declarat ca nu considera ca timpul pe care il petrec pe acest site le afecteaza performantele academice. Numai un sfert dintre abonatii Facebook care au participat la studiu au declarat ca site-ul are un efect negativ asupra lor si ii determina sa isi amane munca.

Kirschner a specificat ca scopul studiului este demonstrarea faptului ca toate retelele de socializare distrag atentia studentilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu